Rundveehouderij

Achtergrond 2665 x bekeken 3 reacties

Nuka-prijs verder omlaag

De nuka-notering op de kalvermarkt in Purmerend gaat weer onderuit. De vraag naar nuchtere kalveren was ronduit slecht, met een navenante prijsontwikkeling.

De handel kwam langzaam op gang. Het duurder bovendien lang voordat kopers toehapten. Er werden tegenvallende prijzen genoteerd.

Zwartbont kalf €15 goedkoper

Voor de gewone zwartbonte kalveren gaat de notering met zo'n €15 per stuk omlaag, voor de Belgische blauwe gaat zo'n €10 per stuk van de prijs af en voor de Belgisch blauwe stierkalveren gaat ongeveer €5 per stuk af van de notering. Dat is de officiële lijn.

Werkelijke markt nog slechter dan noteringen

De werkelijke markt voelt echter nog slechter aan. Voor de zwartbonte nuka's werd in veel gevallen €20 tot €25 per stuk minder betaald. Probleem is dat de integraties de kalveren momenteel moeilijk kunnen of willen plaatsen. Er komen mondjesmaat plaatsen vrij en kopers zijn kieskeurig.

Alleen de hele zware Belgische blauwen en andere vleestypische dieren blijven goed gevraagd.

Prijzen binnenkort lager dan vorig jaar

Met de nu verder ingezette prijsdaling lijkt toch langzamerhand een einde te komen aan een langdurige periode met hogere prijzen dan vorig jaar.

Prognose: dalende prijzen.

Laatste reacties

  • kschouten

    Ook de jongvee opfokkers lijken de handrem aan te trekken daar waar voorheen veel vaarskalveren naar toe konden lijkt dit nu veel minder .IK kreeg afgelopen week vaarskalveren aangeboden voor 50 euro per stuk zo laag heb ik ze nog nooit gekocht.

  • Jaap39

    Dan wordt het jongvee / vaarzen over tijdje hardstikke duur.

  • kschouten

    Dan koop ik nu nog maar een koppeltje vaarskalveren aan nu ze goedkoop zijn ik heb nog hokken leeg staan.bedankt voor de tip...

Of registreer je om te kunnen reageren.