Rundveehouderij

Achtergrond 1479 x bekeken

Blankvleeskalf opnieuw 10 cent duurder

De handel in blankvleeskalveren verloopt nog steeds goed. Het aanbod van slachtrijpe kalveren is niet groot en de mestduur ligt tussen 26 en 27 weken wat relatief kort is.

De vraag naar het kalfsvlees is voldoende wat met het huidige kleine aanbod een mooi uitgangspunt is voor de handel. De prijs kan daardoor verder omhoog naar maximaal €4,70 per kilo. De prijs stijgt hiermee voor de derde week op rij met 10 cent per kilo geslacht gewicht.

Ook in Italië is het aanbod van kalveren niet groot waardoor ook daar de markt positief gestemd is. In Duitsland is de prijs ook gestegen en ziet het er prima uit voor de komende week. De Fransen zijn voornamelijk bezig met het opschroeven van de slachtvolumes om zo het grote aanbod weg te werken. De prijs blijft daar stabiel.

Ook voor deze week wordt een verdere prijsstijging verwacht. De prijs ligt ondanks de prijsstijging van afgelopen weken nog 30 cent onder het niveau van vorig jaar. Integraties en mesters kunnen een verdere prijsstijging dan ook goed gebruiken.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.