Rundveehouderij

Achtergrond 2750 x bekeken

Verkoop perspulp is van start

De verkoop van bietenperspulp voor campagne 2015/2016 is weer van start gegaan. De voorverkoop van perspulp was dit jaar erg kort.

De voorverkoop liep vanaf 26 mei tot 12 juni. Voerleverancier Duynie stopte de voorverkoop door het beperkte verwachte volume van suikerbieten. Duynie hanteerde in de voorverkoop een prijs van €1,90 per procent drogestof voor een volle vracht. Nu de verkoop weer van start is gegaan, rekent het bedrijf voor perspulp een prijs van €1,96 per procent drogestof. Dit komt neer op een prijsstijging van €0,06, ofwel €1,44 per ton.

De prijs van €1,96 per procent drogestof is vastgesteld voor de periode tot 25 oktober. Daarna geldt een iets lagere prijs van €1,94 per procent drogestof tot en met 29 november. Vanaf 30 november tot het einde van de campagne ligt de prijs weer wat hoger met €1,98 per procent droge stof.

Geen topopbrengst verwacht

De opbrengst van bietenperspulp zal dit jaar geen topper worden. Het groeiseizoen is niet optimaal doordat het dit jaar wisselend te warm of te koud is geweest. Vorig jaar lag de prijs van bietenperspulp minimaal lager door het betere groeiseizoen en doordat het bietenareaal groter was. Hierdoor stond de prijs in augustus op €1,95 op basis van volle vrachten en franco levering in Nederland.

Stemming veevoerhandel redelijk stabiel

Door de financiële situatie bij rundvee- en varkenshouders mede door lage melk- en varkensprijzen, en de superheffing over het laatste melkjaar voor de afschaffing van het melkquotum die melkveehouders in september moeten gaan betalen, blijft de stemming in de veevoerhandel redelijk stabiel. Mais blijft aan de prijs, doordat er nog wat slechtere percelen staan voor de nieuwe oogst. De bierbostelproductie is nu wel over de piek heen. De prijs voor bierbostel Noord is iets verhoogd, Midden en Zuid blijven gelijk.
Vanaf volgende week worden aardappelvezelprijzen verwacht.

Prognose: veevoerprijzen redelijk stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.