Rundveehouderij

Achtergrond 1859 x bekeken

Prijzen jongrosé mee omhoog met blank kalf

In de markt voor jongrosés zit weer een beetje beweging. Het aanbod van dieren blijft vrij beperkt en de vleesmarkt is nog niet zo goed als die moet zijn, toch merkt de handel dat er meer aan de slachtrijpe dieren wordt getrokken. Hierbij liften de jongrosés mee op de aangetrokken vraag naar blank vlees.

Franse supermarkten beginnen traditioneel in september met kalfsvleesacties en dat heeft zijn effect op de verkopen van de slachterijen. De acties zijn nog wel kleiner dan in voorgaande jaren, maar wel zodanig voelbaar dat de jonge rosévleeskalveren 5 cent per kilo duurder weg kunnen.

Zwakkere markt oudrosés

De markt voor de oude rosévleeskalveren in zwakker. Dankzij een beperkt aanbod kan de prijs voor deze dieren opnieuw stabiel blijven, maar de afzetmarkt voor oud-rosévlees is erg dun en slachterijen hebben moeite om de verkoopprijs vast te houden, melden ze.

Startkalveren zijn gezocht en hoewel kalverhouders die ze moeten opzetten niet heel veel extra kunnen betalen, kruipt de notering toch licht omhoog. Mesters melden gemiddeld zo'n €2,50 per dier meer te beuren.

Prognose: licht hogere prijzen, behalve voor oudrosé.

Of registreer je om te kunnen reageren.