Rundveehouderij

Achtergrond 2186 x bekeken

Even rust op rosémarkt na prijsval

Na de lagere noteringen van vorige week blijft het deze week rustig in de rosésector. De noteringen van zowel de jonge als van de oude rosés blijven stabiel.

De jonge rosés blijven tussen de €3,40 en €3,45 opbrengen, de oude rosés tussen de €3,25 en €3,30. Aanbod van slachtdieren is er genoeg, maar de slachterijen draaien niet op volle toeren. Nu het in veel afzetgebieden erg warm weer is, wordt zelfs vrij beperkt geslacht. De vleesconsumptie ligt op een relatief laag peil. Dan meer slachten, zou de markt bederven. Het effect van de Franse blokkade-acties lijkt weer iets achter de rug te zijn.

Beperkte slacht slecht nieuws

Voor de kalverhouders en handelaren is de beperkte slacht op korte termijn misschien minder welkom nieuws, gezien de niet meer bijzonder hoge notering. Op langere termijn zou meer slachten wellicht echter nog slechter kunnen uitpakken.

Anders dan bij de blanke vleeskalveren zitten de rosékalveren nog niet op het laagste punt in jaren. Gelukkig voor de aanbieders. Het verschil tussen de blankvlees en de rosékalveren is door de prijsval van de eerste categorie in de voorbije weken wel gestaag kleiner geworden.

Prognose: stabiele noteringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.