Rundveehouderij

Achtergrond 2766 x bekeken

Bierbostelprijs stijgt licht

De aanvoer van bierbostel daalt deze week waardoor de prijs iets hoger uitkomt. Het vakantieseizoen is voorbij en het terrasweer is over waardoor de vraag naar bier afneemt.

De prijs van bierbostel zit niet op een hoog prijsniveau en is vergelijkbaar met vorig jaar. De prijs stijgt iets ten opzichte van vorige week doordat het product eerder in de week uitverkocht is. Deze week ligt de prijs tussen €1,85 per procent drogestof en €2,15 procent drogestof.

Stemming veevoerhandel rustig

Stemming in de veevoerhandel blijft rustig. Op dit moment is de verwachting dat er weinig verandering in de markt komt. De aardappelbijproducten liggen op een laag niveau door de vakantieperiode en nieuwe oogst. En nog niet alle frietfabrieken draaien al volop.

Stro wordt beperkt verhandeld, de vraag loopt stabiel door. De vraag naar gehakselde en gesneden producten voor het veevoer neemt iets toe, maar is nog steeds beperkt. Voor mais heerst er over het algemeen een afwachtende stemming. Ten opzichte van vorig jaar is het wel wat rustiger. Snijmais voor rundvee is momenteel een moeilijke markt, mede door de lage melkprijs worden er alleen noodzakelijke aankopen gedaan. De melkveehouders wachten over het algemeen tot het laatste moment voor aankoop. Over een maand wordt de nieuwe oogst binnengehaald, dus wordt er zoveel mogelijk uitgesteld.

Prognose: bierbostelprijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.