Rundveehouderij

Achtergrond 2302 x bekeken

Aanbod slachtkoeien groeit

Het aanbod van slachtkoeien neemt toe. Handelaren geven aan dat er vorige week ten opzichte van de voorgaande weken zo'n 25 procent meer koeien zijn aangeboden voor de slacht.

Melkveehouders hielden eerder nog hun vee vast om nog zoveel mogelijk inkomsten te generen vanuit het melkgeld. Nu de superheffing betaald moet worden en de tegoeden op de bankrekening slinken, kiezen toch meer melkveehouders ervoor om wat koeien af te stoten.

Maandagochtend in Bunnik werden de koeien voor gelijke prijzen verkocht. Het aanbod was groter dan een week geleden en de handel rustig. Vorige week donderdag had de veemarkt in Leeuwarden wel last van het grotere aanbod en daar werd de prijs verlaagd met 5 tot 10 cent per kilo.

Geen positief beeld deze week

Hoewel de vraag naar rundvlees wat stijgt door het einde van de vakanties, zal het beeld deze week niet al te positief zijn. Naar verwachting blijft het aanbod van slachtkoeien oplopen en de prijs onder druk blijven. Handelaren geven aan dat slachterijen deze week koersen op een prijsverlaging van 5 tot 10 cent per kilo.

Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3,10 per kilo op, 30 cent meer dan vorig jaar. (Vee&Logistiek Nederland)

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.