Rundveehouderij

Achtergrond 3342 x bekeken

Rustige handel slachtkoeien houdt aan

De handel in slachtkoeien blijft erg rustig. Prijzen staan onder druk en slachterijen houden zich rustig bij de inkoop. Dit is ook goed merkbaar op de veemarkten.

Maandagochtend in Bunnik was het aanbod van koeien klein, rond de zestig dieren. De handel verliep traag en stroperig, de prijs kon door het kleine aanbod wel standhouden.

Prijsverschil

Vee&Logistiek Nederland hield haar prijzen vorige week gelijk. Er is in de afgelopen weken een behoorlijk prijsverschil ontstaan tussen de prijs van Veemarkt Leeuwarden en Vee&Logistiek Nederland. Een P-kwaliteit koe noteert bij de bond maximaal €2,65 per kilo, in Leeuwarden is dit €2,80 per kilo. Het prijsverschil wordt veroorzaakt door de manier van noteren. Op de veemarkt worden koeien op kwaliteit en gewicht geschat en daarop wordt de notering gebaseerd. Vee&Logistiek Nederland baseert de prijs op de uitbetaling van slachterijen.

Fosfaatrechten

Ook de handel in gebruiksvee verloopt erg rustig. Melkveehouders zijn niet meer geïnteresseerd in het kopen van koeien nu duidelijk is dat er fosfaatrechten komen. Tegelijkertijd groeit het aanbod van koeien, ook in Duitsland. Dit heeft de nodige gevolgen voor de prijzen, die hard dalen.

Prognose: prijzen onder druk.


Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.