Rundveehouderij

Achtergrond 3423 x bekeken

Prijs slachtkoeien en gebruiksvee daalt

Vee&Logistiek Nederland heeft vorige week vrijdag haar notering voor slachtkoeien verlaagd met 5 cent per kilo. Een week eerder daalde de prijs nog met 10 cent per kilo. Per kilo geslacht gewicht brengt een O-kwaliteit koe €3,15 op.

De prijs zal in de komende weken verder naar beneden gaan. Slachterijen houden de prijs onder druk, de vleesverkoop verloopt moeizaam, het aanbod groeit langzaam en vooral goedkoper voorvlees verdwijnt in de vrieshuizen.

Peildatum fosfaatrechten

De handel in gebruiksvee verloopt ondertussen moeizaam. In de afgelopen weken was de handel in melkvee nog goed. Veel melkveehouders wilden ondanks de gedaalde melkprijs nog wat melkgevende koeien in de stal. Dit allemaal in de hoop dat 1 juli de peildatum zou zijn voor melkveerechten. Uiteindelijk werd 2 juli de datum waarop bekend werd dat er fosfaatrechten komen.

Nu de peildatum voorbij is en niet duidelijk is welke gevolgen de regeling precies heeft voor de individuele bedrijven is de handel ingezakt.

Dalende prijs na wegvallen vraag

Door het wegvallen van de vraag daalt de prijs. Vorige week is gemiddeld zo'n €25 van de prijs van melkkoeien afgegaan. Een eerste kwaliteit melkkoe bracht gemiddeld €1.625 op. Handelaren verwachten voor deze week grotere prijsdalingen voor melkvee.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.