Rundveehouderij

Achtergrond 2595 x bekeken

Bierbostel iets voordeliger geprijsd

Voor de ruwvoerprijzen geldt momenteel vooral invloed van verkrijgbaarheid. Zo is de voerkwaliteit gesneden tarwe- of gerstestro vrijwel op.

Ook is het moeilijker geworden mooi weidehooi te krijgen. De geldende prijzen voor stro zijn onveranderd gelaten, maar met de opmerking dat de bovenkant van de notering gold voor gesneden product. Weidehooi is iets duurder geworden. Het lange tijd aanhoudende koude weer is het groeiseizoen niet ten goede gekomen, maar dit heeft meer effect op de langere termijn. De vraag naar ruwvoer is tamelijk rustig.

De afzet van erwtenvezels, bij 22 procent droge stof goed stapelbaar, loopt goed door. Bierbostel is ruim voorhanden dankzij toegenomen brouwvolume en daarmee het aanbod. Er gaat €0,05 per procent droge stof van de prijs, ondanks de vlotte vraag.

Bierbostel blijft zo gunstig in te kopen ten opzichte van de voederwaardeprijs. De tot dusver voordelige voeraardappelen zijn niet meer zoveel te krijgen, met als gevolg dat goede kwaliteit aardappelsnippers nu €2 per ton in prijs stijgen. De prijs van de bietenperspulp in voorverkoop is deze week nog gelijk gebleven. Op z'n vroegst komt er vrijdag aanpassing. Overigens wordt er een aanzienlijk mindere bietenoogst verwacht dan de overvloed van vorig jaar.

Prognose: aardappelsnippers duurder.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.