Rundveehouderij

Achtergrond 819 x bekeken

Stabilisatie A-brokprijs is niet ver meer

Na de recente verhoging stabiliseert de A-brokprijs. Voor krap beschikbare grondstoffen zijn voldoende alternatieven, meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

Krap zijn vooral citruspulp en raapschroot, het aanbod palmpitschilfers is matig. Bietenpulp en mais zijn juist ruim voorhanden. Vooral mais wordt maximaal in de A-brok verwerkt en compenseert meer dan voldoende 'tekort' aan energierijke grondstof. Bietenpulp is voor de korte termijn iets te duur en wordt vervangen door sojahullen. De prijzen van grondstoffen liggen tot en met oktober vrijwel vast, dus kan na het bereiken van de top een lange periode met stabiele voerprijzen kan volgen.

Prognose: stabilisatie.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.