Rundveehouderij

Achtergrond 971 x bekeken

Nukahandel blijft tamme boel

De prijzen voor nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend bleven gisteren opnieuw onveranderd.

 

Het aanbod lag met 488 stuks een fractie hoger dan een week eerder, maar het loopt nog niet storm met het aanbod. De afnemers zitten nog niet te wachten op veel extra kalveren. De kalveren die nu in de mesterijen opgezet worden zijn midden in de zomervakanties slachtrijp. Traditioneel een periode waarin met name blank kalfsvlees moeizamer verkocht wordt.

Met een prijs tussen de €70 en €85 voor extra kwaliteit zwartbonte stieren wordt er iets beter betaald dan een jaar geleden, toen noteerde Purmerend €60 tot €80.

Over de gehele linie is er nog steeds geen afzetmarkt voor vaarskalveren, alleen de kruislingen zijn gewild in de mesterij. Er worden dan ook nauwelijks meer rood- en zwartbonte kalveren aangeboden. Melkveehouders fokken ze nu zelf op voor de export en een enkele handelaren hebben wel adresjes waar ze mondjesmaat vaarskalveren voor de mesterij kwijt kunnen.

Voor de komende week wordt er weinig verandering in de hele kalverhandel verwacht. De prijzen blijven rond het huidige niveau steken bij een gelijk tot mogelijk iets groter aanbod.

Prognose: Weinig prijsverandering.

Of registreer je om te kunnen reageren.