Rundveehouderij

Achtergrond 1299 x bekeken

A-brok kan niet veel duurder worden

De prijs van de A-brok komt in een periode van stabilisatie, blijkt uit de bevindingen van Veevoederadviesbureau Stigevo uit Giessen. Het aanbod van grondstoffen is in het algemeen ruim. Wel zijn enkele traditionele grondstoffen krap.

Dit zijn voornamelijk citruspulp, raapschroot en sojahullen. De krapte aan citruspulp en raapschroot houdt waarschijnlijk het komende seizoen aan, terwijl het aanbod van sojahullen gedurende april/september weer ruimer worden. Dit laatste heeft te maken met de start van het nieuwe Argentijnse sojabonenseizoen.

Bietenpulp wordt nog steeds vlot opgenomen. Er is een ruim aanbod. Palmpitschilfers worden echter krapper en kunnen in prijs stijgen. Als alternatieve energierijke grondstof komt vooral mais in aanmerking, terwijl zonnepitschroot en tarwegries het tekort aan eiwit kunnen aanvullen. In de grondstoffenprijzen zit weinig beweging. Dat houdt aan tot en met augustus. Bij verder normale omstandigheden lijkt een brokprijs van €22 het uiterste wat kan worden verwacht in het komende halfjaar.

Prognose: lichte prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.