Foto: Roel Dijkstra RundveeAchtergrond

‘Door veel werk zelf te doen, houd ik er grip op’

Sander Heikoop (23) woont in Hardinxveld-Giesemdam (Zuid-Holland). Hij volgt een opleiding agrarisch ondernemerschap aan de CAH Dronten, richting dier- en veehouderij. Samen met zijn oom en moeder werkt hij bij de vof, met 75 melkkoeien.

Zijn oom doet het dagelijkse werk, zijn moeder regelt de administratie en voert de kalveren, Sander doet het management, trekkerwerk en het machineonderhoud. “Doordeweeks zit ik in Dronten, dus ik moet goed plannen.”

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Niet specifiek één ding. Over de gehele linie kan alles efficiënter en beter. De melkproductie kan omhoog, de ruwvoervoorziening ook. Ik wil gerichter voeren en werk daar samen met de voeradviseur nu al aan. Ik zeg niet: maak maar een plan, dan voer ik het wel uit. Nee, ik wil er zelf bij betrokken zijn. Daarom doe ik ook het trekkerwerk zelf in plaats van het uit te besteden aan een loonwerker. Door veel werk zelf te doen, houd ik er grip op.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.




Over vijf jaar …

“Heb ik mijn diploma en heb ik het bedrijf waarschijnlijk overgenomen en ook uitgebreid. In kleine stapjes wil ik naar 150 koeien. Met dat aantal heb ik geen personeel nodig en blijven we een familiebedrijf. Dat zie ik toch als de beste formule.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolgerOok meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Beheer
WP Admin