Rundveehouderij

Achtergrond 1679 x bekeken

Stabiele prijs slachtkoeien

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend stabiel gebleven op de veemarkt in Leeuwarden. Vorige week noteerden de koeien nog een wat hogere prijs, maar een verdere prijsstijging zat er deze week niet in.

Slachterijen hebben moeite om het vlees af te zetten en proberen nog steeds de prijs van de slachtkoeien te verlagen.

Aantal slachtingen

In de afgelopen twee weken leek het aanbod van slachtkoeien wat kleiner. Toch blijkt nu uit gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) dat het aantal slachtingen niet ver is teruggelopen. In zowel week 40 als week 41 lag het aantal slachtingen boven de 10.000 stuks. Het aanbod in deze periode ligt daarmee wel lager dan in voorgaande jaren.

Vasthouden koeien na einde quotering

In totaal zijn dit jaar tot en met week 41 bijna 25.000 minder runderen geslacht dan vorig jaar in dezelfde periode. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het vasthouden van oude koeien nu het quotum is afgeschaft en de melkprijs laag is.

Prijsdruk verwacht

Handelaren verwachten dat de prijs de komende tijd onder druk blijft staan. Het aanbod zal wat oplopen en de vleesverkoop zal niet snel genoeg aantrekken om een aanbod stijging op te vangen.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.