Rundveehouderij

Achtergrond 1914 x bekeken

Prijs slachtkoeien iets hoger

Het aanbod van slachtkoeien blijft rustig doorlopen en heeft vooralsnog niet te maken met grote pieken in het aanbod. Dit is ook goed te merken in de handel.

Normaal gesproken worden in deze periode meer melkkoeien uitgestoten in verband met het opstallen. Dit is dit jaar echter wat later door de aanhoudend goede grasgroei. Problemen met huisvesting zijn daardoor nog niet aan bod waardoor te veel koeien of koeien met klauwproblemen blijven lopen.

Goede handel

De geleidelijke uitstoot van de koeien heeft tot gevolg dat de handel goed verloopt. Prijzen kunnen zich prima handhaven en soms zelfs wat stijgen. Zo ook op de veemarkt in Leeuwarden. Daar steeg de prijs van P-kwaliteit koeien en worstkoeien met 5 cent per kilo. De prijsverhoging lijkt voornamelijk veroorzaakt door de concurrentie op de markt, mede door Duitse inkopers. Een P-kwaliteit slachtkoe brengt in Leeuwarden maximaal €2,65 per kilo op.

De prijs ligt hiermee wel flink hoger dan het niveau van de notering van Vee&Logistiek Nederland, die op maximaal €2,40 staat.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.