Rundveehouderij

Achtergrond 833 x bekeken

Prijs zware ramlammeren daalt €5

De handel in wolvee verloopt nog steeds rustig. De vraag van de consument naar het dure schapen- en lamsvlees is niet om over naar huis te schrijven.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden dinsdagochtend 1.015 schapen en lammeren verhandeld, ruim 250 minder dan een week geleden. De handel in ooilammeren en slachtschapen verliep prima en de prijs van deze dieren bleef stabiel. Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt maximaal €100 op. Slachtschapen eerste kwaliteit brengen maximaal €120 op.

Bij de ramlammeren was de handel wat minder florissant. De zware ramlammeren daalden €5 in prijs en brengen daarmee maximaal €117,50 op. Luxe, minder zware ramlammeren brengen nu nog wel eens meer op dan de hele zware. De dieren tussen 22 en 25 kilo brengen maximaal €122,50 op.

Handelaren verwachten dat februari nog wel eens een lastige maand kan worden voor de handel en dat de prijzen onder druk blijven staan. Daarna zien zij echter ook weer een verbetering van de markt. Het aanbod van overblijvers lijkt dit jaar niet al te groot te zijn, waardoor in het voorjaar nog wel eens wat betere prijzen kunnen ontstaan.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.