Rundveehouderij

Achtergrond 702 x bekeken 1 reactielaatste update:10 jul 2014

Lammeren iets moeilijker verkocht

De handel in zuiglammeren verloopt momenteel moeizaam. Vanuit de consument is er maar weinig vraag, waardoor kopers voorzichtig zijn met het aankopen van grotere koppels.

Naast de kleinere vraag naar lammeren vanuit het binnenland hebben schapenhouders ook te maken met het aanbod van Ierse lammerkarkassen. Deze karkassen worden tegen scherpe prijzen aangeboden en zijn een bedreiging voor de prijs van de Nederlandse lammeren. Het voordeel van de Nederlandse lammeren is dat het vlees 'vers' is, maar zodra het prijsverschil met de karkassen te groot wordt, zullen kopers toch sneller kiezen voor de goedkope variant.

De notering van Veemarkt Leeuwarden blijft dinsdag gelijk. De zuiglammeren brengen echter gemiddeld wel wat minder op dan vorige week. Het kleine aanbod, 708 schapen en lammeren, zorgde ervoor dat de prijs van de zuigers nog wel binnen de notering van €100,50 tot €115,50 bleef.

Sommige koppels met zware en zeer goede kwaliteit lammeren brachten wel wat meer op dan de maximum prijs maar het overgrote deel ging voor minder dan een week geleden van de hand.

Handelaren hopen dat de aanvoer in de komende weken beperkt blijft en de prijs daarmee wat op niveau kan blijven tot na de zomer.

Prognose: prijs onder druk.

Eén reactie

  • DirkDirk

    Beste Boerderij,

    Kunnen jullie van de schapenmarkt donder in Bunnik ook een marktanalyse maken iedere week?
    Dirk

Of registreer je om te kunnen reageren.