Rundveehouderij

Achtergrond 946 x bekeken

Markt ruwvoer en bijproducten is kalm

De prijzen van ruwvoer en vochtige bijproducten voor de melkveehouderij zijn bij de fouragehandel deze week niet gewijzigd. Anders dan vorige week is het rustig wat dat betreft. De extra grote productiepiek bij de bierbrouwers voorafgaande aan het zomerseizoen is onderhand voorbij. Daardoor loopt de aanvoer van bostel zoals voorspeld al wat terug.

De prijzen zijn na de recente lichte verlaging aan het stabiliseren. Als ze nu wijzigen is het eerder een lichte stijging door terugvallend aanbod en vooral ook reactie op het prijspeil van andere eiwitrijke componenten, zoals sojaproducten, die redelijk stand houden. Energie zal op termijn goedkoper tenderen onder invloed van de sterk gedaalde graanprijzen.

Voor de afzet van ruwvoer is de voorspoedige groei van het gras reden geweest dat er druk op de prijs van vooral ingekuilde mais kwam. De wind is nu wat schraal en de grasgroei wordt, komend van hoge niveaus, wat rustiger. Veel vraag is er echter nog steeds niet naar mais, aanbieders die tot enkele weken geleden maar mondjesmaat verkochten in de overtuiging dat een hoge prijs zou blijven namen vorige week met iets minder genoegen. De handel is echter aan de tamme kant.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.