Rundveehouderij

Achtergrond 968 x bekeken

Nuka-prijs stabiel door dalende opbrengstprijs

De prijs van nuchtere kalveren (nuka's) is op dinsdagochtend in Purmerend stabiel gebleven. Bij aanvang van de markt leek het er even op dat de prijs wat zou kunnen stijgen, maar toch bleken kopers niet bereid om meer voor de kalveren te betalen.

Hierdoor verliep de handel dinsdag erg rustig.

De recente daling van de opbrengstprijs van zowel blankvleeskalveren en rosékalveren zorgt voor een remmend effect bij de inkopers. Integraties en vrije mesters zijn wat voorzichtiger met inkopen nu de prijs van de slachtrijpe kalveren zo snel daalt. Dit houdt naar verwachting de prijs in de komende weken op een stabiel niveau. Dit ondanks een wat kleiner aanbod van nuchtere kalveren en een wat grotere vraag naar kalveren die rond de kerst slachtrijp zijn.

Een stierkalf zwartbont van extra kwaliteit brengt maximaal 110 euro op. Een stierkalf met 50 procent Belgisch Blauw van extra kwaliteit brengt maximaal 350 euro op.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.