Rundveehouderij

Achtergrond 721 x bekeken

Zwartbonte stiertjes iets beter verkocht

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend zeer rustig verlopen.

Om een uur 's middags waren nog niet alle kalveren verkocht. Hoewel de handel erg rustig was, was er iets meer interesse voor zwartbonte stierkalveren. De prijs van deze kalveren steeg met 5 euro per stuk. Rode kalveren, vaarskalveren en kalveren met 50 procent Belgisch Blauw werden voor hetzelfde geld verkocht.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal 95 euro op, dit is 25 euro minder dan vorig jaar. Een stierkalf met 50 procent Belgisch Blauw van extra kwaliteit brengt maximaal 345 euro op, een tientje meer dan een jaar geleden.

Verwacht wordt dat de handel nog even rustig blijft. Kalveren bestemd voor blankvlees die nu opgezet worden, zijn rond september slachtrijp. Over een paar weken zal de prijs wat kunnen oplopen. In de periode waarin de kalveren dan slachtrijp zijn, ligt de prijs vaak wat hoger.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.