Rundveehouderij

Achtergrond 687 x bekeken

Nuka’s moeizaam prijshoudend verkocht

De nuchtere kalveren zijn in Purmerend moeizaam prijshoudend verkocht. Bij de start van de handelsochtend lag er zelfs enige druk op de prijzen. De handel verliep erg rustig en de prijs bleef uiteindelijk binnen de marges van de vorige notering.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal 95 euro op in Purmerend. Dit is 20 euro minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Stierkalveren met 50 procent Belgisch Blauw brengen maximaal 345 euro per stuk op. Vorig jaar lag de prijs 15 euro lager.

Het ziet ernaar uit dat de handel in nuchtere kalveren in de komende weken rustig blijft bij stabiele prijzen. Eind mei kan de prijs misschien nog wat aantrekken omdat kalveren die dan opgezet worden in de periode rond kerst slachtrijp zijn. De kalveren brengen traditioneel meer op in die periode waardoor er meer vraag is naar nuka's.

Prognose: stabiele prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.