Rundveehouderij

Achtergrond 3810 x bekeken

Prijs schapen en lammeren stijgt

De handel in wolvee lijkt zich te herstellen. De vraag trekt aan en het aanbod lammeren neemt wat af. Dit heeft als gevolg dat de prijs van de lammeren, met uitzondering van de zware ramlammeren, wat steeg in Leeuwarden. Ook slachtschapen stegen in prijs, hiervan bestaat de stijging deels uit een correctie op de notering van vorige week.

Net als in de afgelopen twee weken was het aanbod weer erg laag als gevolg van het wegvallen van de tweede verzamelslag. Hierdoor is voornamelijk het aanbod van ooilammeren lager dan gewoonlijk. Deze dieren worden veelal geëxporteerd. Met het wegvallen van de tweede verzamelslag betekent dit dat vrachtwagens halfvol naar de plek van bestemming moeten waardoor de meeste exporteurs op de veemarkten afhaken.

Hoewel de stemming in de sector niet positief is door het wegvallen van de tweede verzamelslag, ziet het er wat betreft de handel wel goed uit. Door de afname van het aanbod en de aantrekkende vraag kunnen de prijzen profiteren in de komende weken.

Prognose: prijzen stijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.