Rundveehouderij

Achtergrond 451 x bekeken

Handel in wolvee trekt aan

De handel in wolvee trekt aan. Ook in Leeuwarden kon dinsdagochtend de prijs van de ooilammeren met 5 tot 10 euro omhoog. Een ooilam boven de 20 kilo steeg 10 euro in prijs en brengt maximaal 100 euro per stuk op, 2 euro minder dan vorig jaar.

Ramlammeren noteren stabiel, maar hadden gezien de aantrekkende vraag wel in prijs kunnen stijgen. Het afschaffen van de tweede verzamelslag gooit echter roet in het eten. Kopers kunnen de dieren goed gebruiken maar zijn door het veranderen van de regels meer geld en tijd kwijt om de dieren af te kunnen zetten. Hierdoor blijft de prijs 'hangen' op maximaal 120 euro voor zware ramlammeren.

Voor volgende week wordt verwacht dat de prijs van de ram- en ooilammeren wat kan stijgen als gevolg van een goede vraag. Voor de handel is het erg jammer dat juist nu de handel opleeft de regels zijn veranderd. De prijsvorming heeft duidelijk last van de gestegen kosten die handelaren moeten maken.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.