Rundveehouderij

Achtergrond 554 x bekeken

Aanbod aardappelbijproducten groeit

De vraag naar ingekuilde snijmais is kleiner dan verwacht mocht worden. Veehouders stellen kopen uit tot het echt niet anders kan. Gezien het mooie weer hoopt men op een (vroeg)tijdig voorjaar.

Verkoop van voederstro en weidehooi loopt in een gestaag tempo. Roodzwenk is niet goed verkrijgbaar, het nog beschikbare volume is klein. Ook erwtenvezels, alternatief voor de al uitverkochte aardappelvezels, zijn schaars.

Van de aardappelbijproducten blijft goede kwaliteit aardappelsnippers duur. Er is veel meer vraag dan aanbod, vanwege trendmatig toenemend gebruik voor andere doeleinden dan veevoer. Niettemin verwerkt de industrie flinke hoeveelheden aardappelen en groeit de reststroom, doordat de aardappelen in deze periode al wat ouder zijn en dieper geschild worden. Ook komen er meer voeraardappelen vrij. Mindere kwaliteit snippers is er ruim voldoende, vooral in Zuid-Nederland. Vloeibaar aardappelzetmeel is met ingang van deze week iets goedkoper geworden.

Bierbostel kan goedkoper worden na verhoogde productie bij een deel van de brouwerijen in de aanloop naar de zomer. Dat is nu nog niet aan de orde, enkele voerleveranciers hebben zelfs hun bostelprijs verhoogd op grond van goede vraag, ondanks al vrij hoge tarieven.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.