Rundveehouderij

Achtergrond 458 x bekeken

Lammeren stijgen 2 euro in prijs

De handel in lammeren verloopt weer wat vriendelijker. Dinsdagochtend steeg de lammerprijs in Leeuwarden met 2 euro per dier.

Alleen de zwaarste ramlammeren (boven 25 kilo) noteren stabiel. Februari is traditioneel een maand waarin de verkoop van het lamsvlees wat beter verloopt. Handelaren hopen er nu op dat het aanbod van lammeren in de komende weken niet al te groot is zodat de prijs wat kan stijgen. De huidige verkoopprijzen zijn namelijk te laag om alle kosten er uit te halen.

Een slachtschaap eerste kwaliteit kost maximaal 100 euro per stuk. Dit is €24,50 minder dan een jaar geleden. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo brengen maximaal 87 euro op, dit is 8 euro minder dan vorig jaar. Zware ramlammeren brengen 11 euro minder op dan vorig jaar en kosten maximaal 115 euro.

Handelaren verwachten dat de prijs de komende weken wat kan gaan stijgen door een afname van het aanbod van Engelse lamskarkassen. Hierdoor is de interesse in Nederlandse lammeren weer wat groter.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.