Rundveehouderij

Achtergrond 647 x bekeken

Stabiele prijs slachtkoeien Leeuwarden

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden erg rustig verlopen.

De prijs bleef over de gehele linie stabiel maar handelaren gaven wel aan dat het een zuinige handel was.

Het aanbod van slachtkoeien is nog steeds groot, slachterijen krijgen rechtstreeks veel koeien aangeboden. Er wordt nu zelfs al doorgeschoven met de slachtingen tot begin volgende week. In de komende weken blijft het aanbod naar verwachting groot.

Hoewel de vraag naar vlees nog goed is, wordt voor volgende week toch al gesproken over lagere prijzen. Vanaf volgende week zal de kerstvraag afnemen en kunnen de slachterijen het vlees wat moeilijker kwijt. Tel daar het grote aanbod bij op en de prijs kan niet veel anders dan omlaag. Ook in het nieuwe jaar kan de grote uitstoot nog gevolgen hebben voor de prijs. Al met al een niet al te positieve afsluiting van een jaar waarin de prijs al op een laag niveau ligt.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.