Rundveehouderij

Achtergrond 550 x bekeken

Melkquota in Duitse westelijke deelstaten duurder

Berlijn- De melkquota in de westelijke Duitse deelstaten zijn maandag op de laatste beurs duurder geworden, maar in de oostelijke deelstaten goedkoper. In het westen werd 14 cent per kilo betaald. Dat is 4 cent meer dan op de voorlaatste beurs in juli. In het oosten daalde de kiloprijs met 1 cent naar 5 cent. Het gewogen gemiddelde voor Duitsland is met 3 naar 12 cent gestegen. In totaal werd krap 364 miljoen kilo omgezet, waarvan 293 miljoen kilo in de westelijke deelstaten. Hier was de vraag duidelijk groter dan het aanbod, in tegenstelling tot het oosten waar het aanbod de vraag overtrof. De Duitse melkveehouderij melkt dit laatste quotumjaar flink boven het plafond. Dat verklaart de relatief grote vraag in het westen. In de oostelijke deelstaten wordt gezien de verhouding van vraag en aanbod de productieruimte kennelijk minder overschreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.