Rundveehouderij

Achtergrond 539 x bekeken

Prijsdruk op lammeren houdt aan

In binnen- en buitenland is de schapen- en lammerenmarkt erg rustig. Er staat daardoor druk op de prijzen. Vorige week zakte het niveau van de opbrengst van de slachtschapen al.

Het aanbod in deze categorie is groter dan vorig jaar, toen ze dan ook ruim 20 euro duurder waren. Nu dalen ook de prijzen van de lammeren, met name de ooien. Het past bij het algemene beeld van de vleesmarkt, die in januari doorgaans gekenmerkt wordt door moeizame verkoop. De consument houdt na de feestdagen zijn uitgaven beperkt. Concurrentie van buitenlandse leveranciers is er vooral uit Engeland, dat voordelige karkassen aanbiedt. Om de handel weer echt vlot te trekken zou er van de prijs per kilo geslacht gewicht ongeveer 30 cent af moeten, of per lam circa 10 euro. De vleeskwaliteit van de lammeren is momenteel wel goed, anders dan in de vorige winter is het weer namelijk relatief zacht. De aanvoer op de veemarkt begint terug te lopen, men houdt lammeren achter in de hoop op betere prijzen later in het voorjaar.

Prognose: prijsdaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.