Rundveehouderij

Achtergrond 501 x bekeken

Zomer krijgt grip op kalfsvlees

De zomervakanties en de hogere temperaturen krijgen steeds meer grip op de afzet van blank kalfsvlees. Consumenten in Frankrijk en Duitsland eten beduidend minder kalfsvlees dan enkele weken geleden.

Toch lijkt het ergste in die landen achter de rug. Italiaanse slachterijen verwerkten meer blankvleeskalveren, ondanks het warme weer. Dat is een positief teken. Zo ontstaan geen opstoppingen bij de Italiaanse houders van van vleeskalveren.

De prijsdaling van blankvleeskalveren is in ieder geval voorbij. Denkavit hield zijn prijs voor kalveren van klasse O+P- vorige week gelijk op €4,65 tot €4,80 per kilo. Dieren van klasse E+R- noteerden €4,80 tot €4,90. Dat is tot 5 cent per kilo minder dan een jaar geleden.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.