Rundveehouderij

Achtergrond 244 x bekeken

Lagere noteringen geven export nieuw impuls

De vorige week ingezette daling van de slachtkoeienprijzen in Leeuwarden zette deze week versterkt door. Van O tot tweede kwaliteit worstkoeien moest nu een min van 10 cent per kilo worden genoteerd.

Vorige week bleef de O-notering nog gespaard en hoefde de P-notering slechts 5 cent prijs te geven.

Net als vorige week was de aanvoer behoorlijk groter dan in de voorbije weken. Er waren ruim 380 koeien. Dat is nog steeds geen topaanvoer, maar duidelijk minder krap dan in de afgelopen tijd. Voor de Nederlandse slachterijen was het blijkbaar het moment om even iets minder te bieden. Ze betaalden 10 cent per kilo minder. Dat was voor de inkopers van Duitse slachterijen, die ook nog steeds rondlopen in Leeuwarden, het moment om in te stappen. Voor hen waren de prijzen in de afgelopen weken te hoog. Nu konden ze volop dieren mee naar huis nemen. Ondanks de genoteerde dalingen blijft rundvlees nog steeds duur voor de verwerkers. Per saldo stoten melkveehouders altijd nog vrij weinig vee af.

Prognose: lagere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.