Rundveehouderij

Achtergrond 560 x bekeken

Trage, maar gestage prijsdaling A-brok

De op dit moment gunstige vooruitzichten voor de komende graanoogsten hebben een drukkend effect op het prijspeil in de grondstoffenmarkten, meldt veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

De krapte van sommige grondstoffen raakt daardoor meer en meer op de achtergrond. De krapste producten zijn momenteel bietenpulp, citruspulp en raapschroot. Het aanbod van palmpitschilfers is tijdelijk krap, terwijl het aanbod van sojahullen betrekkelijk ruim is. De energierijke grondstoffen voor rundveevoeders worden vervangen door graan. Tot voor kort was dit mais, momenteel is dit gerst. Het aanbod van mais is tot aan de herfst behoorlijk krap.

Met normale graanoogsten in de belangrijkste landen, hebben de graanprijzen op termijn nog een behoorlijke dalingsruimte, dus ook de graanvervangers. De prijs van A-brok zal in de loop van de komende maanden zakken naar ongeveer 24 euro per 100 kilo in oktober.

Prognose: rustige prijsdaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.