Rundveehouderij

Achtergrond 2810 x bekeken 8 reacties

Leasemelkprijs stijgt niet mee met prijs koopmelk

De prijs van koopmelk steeg in de afgelopen week met 10 cent. Leasemelk is daarentegen voor stabiele prijzen verkocht. Dit betekent dat koopmelk met €9,10 per kilo vet voor de komende twee jaar in verhouding meer kost dan de leasemelk (€4,50).

De vraag naar koopmelk is opvallend groter dan de vraag naar leasemelk. Het aanbod koopmelk is echter krap, kopers zijn daardoor bereid wat meer te betalen. Voor leasemelk houden de leasers wel echt vast aan de ‘grens’ van €4,50 per kilo. Het aanbod van leasemelk is voldoende om aan de vraag te voldoen.

Prognose: stabiel.

Laatste reacties

 • agratax2

  Ik vraag me af of met deze prijzen er nog wat te verdienen valt aan Lease melk. Kopen voor deze prijs roept bij mij de zelfde vraag op. Ik kan me voorstellen, dat een quotum koper dit doet met de gedachte dat zijn quotum wordt omgezet in een andere vorm van productie regulering, waarbij het huidige quotum als basis geldt.

 • kuiken007

  koeieboeren zien de melkprijs een klein beetje stijgen en zien het weer helemaal glimmen net als een paar jaar geleden toen de melkprijs een paar weken twee kwartjes was, daardoor hebben nu een aantal boeren veel werk en weinig geld gekregen

 • alco1

  Misschien interesant naar de redactie toe, om een paar stevige kopers te vragen naar hun beweeg redenen, met daaraan gekoppeld hun toekomst visie.

 • marjanschaftenaar

  alco1 dat is inderdaad interessant. Mocht je iemand kennen (of zelf) die zijn verhaal wil doen houd ik me aanbevolen.

 • koestal

  met koopmelk ben je voor 2 jaar ingedekt,voor leasemelk moet je volgend jaar weer

 • koestal

  als de koopmelk opdroogt zijn de verleasers aan de beurt

 • Zuperboer

  Er wordt nu goed gemolken (FC 4% boven vorig jaar). In de herfst gaan de plofkuilen en (de volgens de voorlichters slechte) begin juni gemaakte kuilen open. Dat zal de doorslag gaan geven op de leasemarkt. Het wordt superheffingsniveau met de lease of vrij melken. Blijft lachen dat er in de EU steeds meer onder het beoogde quotum wordt geproduceerd en de hollanders elkaar met leasegelden moeten sponsoren. Nog 2 jaar en dan is deze geldverspilling over en kunnen we ons op wat anders gaan concentreren. Hoe dan ook het zal in nederland altijd geld blijven kosten om te groeien.

 • koestal

  het is een kwestie van tijd

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.