Rundveehouderij

Achtergrond 779 x bekeken

Groot kwaliteitsverschil ramlammeren

De prijs van de in Leeuwarden verkochte schapen en lammeren is dinsdagochtend gelijk gebleven. Dit ondanks een forse aanvoer van 1.339 dieren.

De prijs van de ramlammeren loopt sterk uiteen, ook binnen de gewichtsklassen. Oorzaak is de grote diversiteit in kwaliteit van de ramlammeren. Vooral de ramlammeren in de zwaarste gewichtsklasse hebben veel kwaliteit in moeten leveren door het koude weer. Het prijsverschil met vorig jaar is dan ook groot. Nu kost een ramlam van boven de 25 kilo maximaal 121 euro, vorig jaar bracht eenzelfde lam nog 145 euro op. De ramlammeren uit de tussenklasse, 22-25 kilo, verkopen redelijk. De prijs ligt met 121 euro gelijk aan de zwaarste exemplaren. Vorig jaar koste een ramlam in deze klasse nog 140 euro.

Ooien zijn moeizaam gelijk houdend verkocht, ook hier valt de kwaliteit van de lammeren wat tegen. Het aanbod slachtschapen neemt af maar de prijs staat wat onder druk.

Prognose: stabiel tot dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.