Rundveehouderij

Achtergrond 1723 x bekeken

Stabiele prijs voor slachtrunderen

De prijs van de in Bunnik verkochte slachtkoeien is maandagochtend wederom stabiel gebleven. De 110 aangevoerde runderen werden over de gehele linie rustig verkocht.

De handel verliep echter wel iets vlotter dan de handel van vorige week donderdag in Leeuwarden waar de prijs met 5 cent werd verlaagd.

De slachterijen willen het liefst iets minder voor de koeien betalen, maar het aanbod blijft te krap. De aanvoer van slachtkoeien loopt wel iets op, maar is nog steeds onvoldoende om de prijs te laten dalen. Tot en met week 11 zijn in Nederland 15,3 procent minder runderen geslacht dan in dezelfde periode vorig jaar.

De aanvoer op de veemarkten is sterker gedaald. In Bunnik zijn tot en met week 13 1.308 runderen aangevoerd. Dat is een afname van 24 procent ten opzichte van vorig jaar. Het hoge prijsniveau van de koeien zorgt ervoor dat de aanvoer op de veemarkten sterker gedaald is dan bij de slachterijen. In tijden dat de prijs een hoog niveau staat, zien de melkveehouders het nut van de veermarkt niet zo in. Bij lage prijzen worden meer koeien op de veemarkten aangevoerd in de hoop er dan meer voor te krijgen.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,90 per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.