Rundveehouderij

Achtergrond 647 x bekeken 1 reactie

Pasen stimuleert afzet kalfsvlees

De afzet van blank kalfsvlees loopt beter door de naderende paasdagen. Vooral Duitse consumenten kopen dit vlees voor Pasen.

Aangezien Duitsland een steeds belangrijker exportland voor Nederland is door het gedeeltelijk wegvallen van de Italiaanse vraag, is de paasexport naar het land een goede opsteker voor de Nederlandse kalfsvleessector.

De uitvoer naar Frankrijk loopt goed en zal in de aanloop naar Pinksteren verder stijgen. In Italië begint de afzet van kalfsvlees langzaam beter te lopen, nadat die maandenlang slecht heeft gelopen. Door de betere export stegen de prijzen van blankvleeskalveren vorige week met 5 cent naar €5,35 per kilo geslacht gewicht. Deze week zet die prijsverhoging naar verwachting door.

Prognose: de prijs stijgt.

Eén reactie

  • boerJohan

    0p 18 mrt schrijft derk klein kranenberg, prognose prijs stijgt.
    op 21 mrt bkc verlaagt rose vlees, hoezo goede voorspelling, en dat voor pasen

Of registreer je om te kunnen reageren.