Rundveehouderij

Achtergrond 798 x bekeken 3 reacties

Prijs worstkoeien stijgt met 10 cent

De notering van de worstkoeien is maandagchtend in Bunnik met 10 cent gestegen.

Deze prijsstijging is wel wat fors, een prijsstijging van 5 cent ligt wat dichterbij de verkoopprijzen. Het aanbod van worstkoeien was krap en de vraag naar deze dieren was goed. De handel verliep dan ook vlotter dan die van de overige koeien.

De handel in dikkere koeien verliep rustig maar ze werden toch prijshoudend verkocht. De slachterijen klagen dat er weinig verdiend wordt op het slachten van rundvee. Aan de andere kant hebben ze de koeien nodig om aan de vraag te kunnen voldoen en om hun fabrieken draaiend te houden. Deze week wordt er een krappere aanvoer verwacht door de carnaval, hierdoor worden er in het Zuiden minder dieren aangeboden voor de slacht. De verwachte prijsdaling lijkt hierdoor even uitgesteld te zijn.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,90 per kilo geslacht gewicht. Dit is een prijsverschil van 25 cent ten opzichte van vorig jaar. Een P-kwaliteit koe brengt maximaal €3,10 per kilo op en is 20 cent duurder dan vorig jaar. Er werden in totaal 91 runderen aangeboden, 41 minder dan een jaar geleden. In de eerste 7 weken ligt de aanvoer in Bunnik 26 procent lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Prognose: stabiel.

Laatste reacties

  • famtillemans1

    hou toch eens op met jullie verwachte prijsdaling !! jullie zitten er elke week langs rundvlees word niet goedkoper ...de slachterijen moeten gewoon stoppen met leveren en de prijs doorberekenen de boer heeft ook kosten stijgingen .

  • Rosekalf 2012

    Ja en deze kosten stijgen harder als wat de prijs van het vlees stijgt.

  • LUCTOR

    Het zou meer effect hebben als de boeren de beesten niet meegeven bij een prijs daling (een boer die zijn dieren zelf nog verkoopt is al een plaatsje voor gereserveerd in het museum) dan kunnen de slachterijen vanzelf niet meer leveren er is geen voorraad meer het aantal stuks rundvee loopt wereld wijd terug en de bevolking groeit dus boeren maak een vuist.

Of registreer je om te kunnen reageren.