Rundveehouderij

Achtergrond 884 x bekeken 1 reactie

Trage kalverhandel in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep gisteren erg traag op de markt in Purmerend. Ondanks een veel kleinere aanvoer gingen de prijzen toch met €5 tot €10 per stuk onderuit. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteerde daarmee €85 tot €100 per stuk. Dat is €40 per stuk minder dan een jaar geleden.

De nuchtere kalveren die deze week in het hok komen bij vleeskalverhouders, zijn in de zomer slachtrijp. Dat is meestal geen gunstige tijd voor de verkoop van kalfsvlees. In de zomer eten Zuid-Europese consumenten minder kalfsvlees. De toeristen compenseren de geringere eetlust van Zuid-Europeanen voor een deel, maar willen daar meestal niet al te veel geld voor uitgeven. Veelal loopt de afzet van rosékalfsvlees in de zomer beter dan die van blank kalfsvlees.

Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders willen de prijzen van nuchtere kalveren nog verder drukken. Als zij geen optimale technische resultaten halen, lijden zij verlies op de afgeleverde vleeskalveren. Op de kosten van het voerpakket kunnen zij niet bezuinigen. Die liggen vast bij verkopers van grondstoffen. Zodoende is het drukken van van inkoopkosten van nuchtere kalveren de enige mogelijkheid om te besparen.

Prognose: prijs lager.

Eén reactie

  • teus2031

    hou je eigen voor de gek met deze prijs voor extra kwaliteit 140 komt eerst

Of registreer je om te kunnen reageren.