Rundveehouderij

Achtergrond 1127 x bekeken 1 reactie

Prijsontwikkeling slachtkoeien onzeker

In het afgelopen jaar zijn de prijzen voor slachtkoeien sterk gestegen, zo steeg de prijs van een P-kwaliteit koe met 15 procent. Slachterijen hebben daarentegen steeds meer moeite om hun marges te behouden.

De verkoop van rundvlees verloopt namelijk nog steeds erg moeizaam als gevolg van de crisis. Vooral de export naar Zuid-Europa heeft hier onder te lijden. Het is lastig om betalingsgaranties te krijgen en de Zuid-Europese kopers bieden steeds minder voor de luxe delen. De Nederlandse supermarkten houden de hand op de knip en willen de prijs in de schappen gelijk houden. De slachterijen zien de prijzen het liefst dan ook wat dalen om de marges wat op te krikken.

De handelaren in het slachtvee zien het echter anders, er is een krap aanbod van slachtrunderen en de prijs kan wat omhoog. Wat de prijzen van slachtrunderen de komende tijd gaan doen, is dan ook onzeker.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • famtillemans1

    pluimpje mooi verhaal en duidelijk ...t laatste zal gaan gebeuren er is immers schaartste en zal blijven je kunt niet even wat runderen bij maken

Of registreer je om te kunnen reageren.