Rundveehouderij

Achtergrond 637 x bekeken 1 reactie

Prijs met moeite stabiel in Leeuwarden

De prijs van de in Leeuwarden verkochte slachtkoeien is donderdag met moeite gelijk gebleven. De aanvoer was met 450 dieren fors. Kopers van de runderen probeerden duidelijk wat van de prijs af te krijgen waardoor de handel rustig verliep.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,70 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar was dit nog 60 cent per kilo lager en werd er €2,10 per kilo betaald. De luxere O-kwaliteit kost €3,45 per kilo, dit is 45 cent per kilo meer dan in de tweede week van januari vorig jaar. Een worstkoe eerste kwaliteit met een geslacht gewicht van 200 kilo brengt nu wel 120 euro meer op dan een jaar geleden.

De vleesverkoop verloopt nog steeds moeizaam en de kopers van de runderen zullen proberen om de prijs te blijven drukken. De verkopers van de runderen vragen zich echter af of de aanvoer van de runderen groot genoeg is voor een prijsdaling.

Prognose: stabiele prijs.

Eén reactie

  • famtillemans1

    aub boerderij luister niet naar die vleeshandelaren ze piepen alleen maar omdat t wereldweid duurder is ...de prijzen dalen niks ...proberen mogen ze altijd... lukken zal t nooit .......een koe krijgt maar een kalf en wil je meer krijgen ben je een mensen leven verder ...en in china 1 miljard mensen gaan rundvlees eten dus vraag genoeg ook midden oosten waar geen varken gegeten word t zelfde en amerika en zuidamerika eet steeds meer zelf op ...succes slachterijen met de prijs drukken ....................................

Of registreer je om te kunnen reageren.