Rundveehouderij

Achtergrond 92 x bekeken laatste update:30 mei 2012

Kansen voor Nederlandse vleeskalversector in Frankrijk

Franse consumenten gaan meer blank kalfsvlees eten. Kalverslachterijen in Frankrijk hebben hun slachtachterstand inmiddels helemaal weggewerkt. Bovendien gaan Franse vleeskalveren levend naar Italië. Daardoor is de Franse kalfsvleesmarkt schoon. Dat biedt kansen voor de Nederlandse vleeskalversector. De prijzen van kalfsvlees stijgen nog niet in Frankrijk. Ook in Duitsland is de kalfsvleesmarkt stabiel. In Italië neemt de afzet toe en stijgen de prijzen iets.

Door de goede situatie in Frankrijk en Italië steeg de ondergrens van de prijs van Nederlandse vleeskalveren vorige week met 5 cent per kilo. Een stierkalf van klasse O+P- komt daarmee op € 4,75 tot € 4,85 per kilo. Vleeskalveren in de klasse E+R- noteren € 4,90 tot € 5,00 per kilo geslacht gewicht. Dat zijn dezelfde opbrengsten als een jaar geleden. De kosten liggen veel hoger dan vorig jaar. Kalfsvleesintegraties zetten daardoor beperkt blanke dieren op. Sommigen houders van blankvleeskalveren zijn overgestapt naar rosékalveren.

Prognose: prijs gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.