Rundveehouderij

Achtergrond 441 x bekeken

Slachtkoeienprijs kalmeert

De slachtveeprijzen zijn verder gestegen, maar komen nu in rustiger vaarwater. De dooi is ingezet, dus kan er gemakkelijker vee worden afgevoerd uit de melkveebedrijven, die enige tijd de rem hebben gehad op de toch al bescheiden uitstoot.

In de eerste weken van februari is het aantal slachtingen van ca. 8.000 tot 9.000 stuks op een peil geweest dat meer past bij een week met wegvallende slachtdag. Voor de slachterijen speelt de invloed van de carnavalsweek nu een positievere rol, als overgangsperiode. Traditioneel is het een moment waarop minder wordt gewerkt en waarin ook de vleesverkoop terugvalt. Al met al houden de vlottere beschikbaarheid van slachtkoeien en de iets geringere vraag de prijs in evenwicht. In de week na carnaval kan er wat druk komen op de prijs van slachtkoeien, die in jaren niet zo hoog is geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.