Rundveehouderij

Achtergrond 271 x bekeken

Bierbostelprijzen staan onder druk

De bierbostelmarkt is in beweging maar de handel is het er niet over eens welke kant het opgaat. Nu het niet meer vriest wordt er weer meer bostel uitgeleverd, maar ook de aanvoer zou op een hoog niveau liggen.

Bierbrouwer Heineken zou bezig zijn haar biervoorraad te vergroten. Prognoses voor de bierbostelprijzen verschillen van twee dubbeltjes goedkoper tot stabiele prijzen. Er lijkt sprake van druk op de prijzen. Het kost de handelsbedrijven moeite om de bierbostel kwijt te raken.
De aanvoer van aardappelvezels wordt komende weken minder. Ergens midden volgende week wordt de eerste fabriek gesloten. Eind maart wordt de vezelcampagne afgesloten. De verwachting is dat Avebe de prijs komende weken nog wat gaat verhogen.
Tarwegistconcentraat (tgc)  loopt goed weg al is er veel verschil in kwaliteit en daarmee in prijs. Steeds belangrijker wordt, vanwege het aanscherpen van de normen, het fosforgehalte in tarwegistconcentraat. De verschillen zijn groot.
De handel in snijmais is nog steeds rustig. Prijzen liggen rond de 60 euro per ton. Ook de handel in stro loopt rustig door. Prijzen zijn relatief hoog, en de vraag is beperkt.
Prognose: bierbostel goedkoper, aardappelvezels duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.