Rundveehouderij

Achtergrond 286 x bekeken 1 reactie

Wachten op de maisoogst

Niet alleen de akkerbouwers hebben last van het natte (na-)zomerseizoen. Voor de veehouderij zou wat meer zon welkom zijn met het oog op afrijpen van de mais. De kwaliteit speelt een rol bij het bepalen van de behoefte aan inkoop van andere ruwvoerproducten. Hoe dan ook komt de mais later van het land dan normaal.
Voor bierbostel geldt al enkele weken een evenwichtige situatie, met weinig wijziging in de prijzen, die ten opzichte van de voederwaardeprijs vrijwel gelijk liggen. De brouwerijen produceren nu wel wat minder, zodat het aanbod wat terugloopt. Het aanbod aardappelproducten (stoomschillen en snippers), is beperkt omdat van nieuwe aardappelen weinig afval resteert. Er komt tijdelijk extra aanbod in tarwegistconcentraat vanuit de bio-ethanolproductie.
Stro en hooi blijven erg beperkt leverbaar en daardoor duur.

Prognose stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Terwijl jullie verzuipen staat er binnen 4 weken in gans Hongarije geen pijl mais meer ongeoogst.
    Silomais is zo goed als weg en dorsen vat aan mee vochtperc die 2.5% dalen per dag . Prijzen varieren van 165 euro/ ton tot 270 euro/ ton droog op 14%
    Natte mais voor bioethanol haalt 147 euro/ ton nat met vochtaftrek tot 14% alle prijzen zijjn netto

Of registreer je om te kunnen reageren.