Rundveehouderij

Achtergrond 163 x bekeken

Matig aanbod, lam gevraagd

Doorgaans krijgen de lammerenprijzen na afloop van de islamitische vastenmaand een tik. Tijdens de ramadan is de lamsvleesomzet hoger dan erna. De uitbundige viering van de afsluiting van de vastenperiode met het Suikerfeest (met veel eten en kleding) slaat vaak een deuk in het huishoudbudget van de grootste groep lamsvleesconsumenten.
Daar is nu echter weinig van te merken. Lammeren zijn goed gevraagd. De aanvoer is seizoensmatig krap, als gevolg van natte weersomstandigheden die de groei niet bevorderen. De kwaliteit van de wel aangevoerde dieren is niettemin goed. Ook schapen zijn niet overdadig beschikbaar, zodat die niet veel in prijs zijn gezakt.
De export van lammeren naar Frankrijk krijgt in de tweede week van september echt vaart, omdat de aanvoer van lammeren uit eigen Franse productie stopt.

Prognose Lam duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.