Rundveehouderij

Achtergrond 289 x bekeken

Stierenrun in Pamplona

Pamplona - Stieren van Victoriano del Rio worden opgejaagd door de straten van Pamplona.

Tijdens de zesde stierenrun van de Sanfermines dagen de renners de stieren uit. Foto ANP

Berg en Terblijt – Het loonbedrijf Cerfontaine oogst de laatste wintergerst in Zuid-Limburg. De opbrengst en de kwaliteit vallen lager uit dan vorig jaar, zegt Bart Bakker, verantwoordelijk voor de agrarische activiteiten van het loonbedrijf. ”Dat komt door de droogte van afgelopen voorjaar. De gerst heeft een lager hectolitergewicht dan vorig jaar. Ik verwacht dat we volgende week op zijn vroegst beginnen met het dorsen van de zomergerst. Over veertien dagen beginnen we aan de tarwe. De oogst is een kleine week eerder begonnen dan vorig jaar.” Foto Twan Wiermans

Voorst - In Voorst bij Zutphen is dinsdag de eerste koe-oversteekplaats van Nederland geopend waar koeien voorrang hebben. De dieren kunnen zelfstandig via een soort zebrapad met wildroosters van de melkrobot naar de wei lopen. Automobilisten worden gewaarschuwd door een driehoekig bord met de tekst: "Let op! er kan nog een koe aankomen." Het is de bedoeling dat de koe-oversteekplaats in meer gemeenten wordt gerealiseerd. Foto Vidiphoto

Foto

Lex Aalders

Of registreer je om te kunnen reageren.