Rundveehouderij

Achtergrond 445 x bekeken 5 reacties

Krapte houdt prijs slachtvee hoog

De slachtveeprijzen staan op zeldzaam hoog niveau, zelfs boven die van Duitsland en België. Het ligt dan ook voor de hand dat de noteringen gaan stabiliseren. Toch kwam er de vorige week nog een kleine prijsverhoging uit de hoge hoed rollen, puur op basis van het bijzonder kleine aanbod. De slachterijen hebben de dieren nodig om de slachthaken voldoende bezet te houden.
In de verkoop van het vlees loopt momenteel het achtervlees redelijk goed weg, dankzij vraag voor export. In Zuid-Europa is nu het toeristenseizoen er begint meer vraag naar rundvlees. Ook komt de Turkse markt iets meer in beeld voor afzet van EU-rundvlees, wat in Duitsland de prijs van de O-kwaliteit stieren opdrijft.
Voorvlees is minder goed te verwaarden. Pas zodra de vakantieperiode aanbreekt voor de vleesverwerkende branche kalmeert de markt.

Prognose: Stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  nogmaals de prijzen zijn helemaal niet hoog laag zelfs als we moeten gaan door berekenen dus schrijf aub niet zo,n onzin

  gr zuiden

 • no-profile-image

  l.h.havinga

  koeien kosten in de zeventiger jaren soms al fl.8,50 per kg je kunt dus ook stellen dat ze jaren te weinig hebben gekost

 • no-profile-image

  Robert DE Melker

  Goeiedag collega's, extreme droogte=voerkost x2 !? holstein slachtvee=3 euro geslacht; maar wordt onmiddelijk verloren gegaan door voerkosten...

 • no-profile-image

  Robert de Melker

  Goeiedag collega melkers, ga maar direct met de deur in huis vallen hé...Recht voor de raap, weet u wel...wat gaan wij boeren weeral te wachten staan met die extreme droogte=dubbele voerkost!!! melkkoeien worden nu wel verwaard voor slacht voor ongeveer 3euro/kg geslacht...Maar het kost ons dan ook allemaal zoveel meer, wij zijn nu éénmaal altijd het slachtoffer, wordt het niet eens tijd dat we met z'n allen op tafel kloppen ivm "prijsvorming" rundvee!!!???????

 • no-profile-image

  pieter buren

  Hoe duurder de koeien, hoe slechter jullie het waarderen mannen....
  ik stel voor met de slachthuizen een vuist te maken, om de prijzen weer een eurooootje naar beneden te gooien, dan leiden jullie het vééél beter

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.