Rundveehouderij

Achtergrond 90 x bekeken

Blanke vleeskalveren 5 cent goedkoper

Ondanks het naderende Pasen bracht blank kalfsvlees vorige week minder geld op dan de week daarvoor. Vooral van de Duitse afzetmarkt hadden kalfsvleesintegbraties hogere verwachtingen. Voor Duitse consumenten is Pasen een traditioneel moment om kalfsvlees te eten. Die hoge verwachtingen komen niet uit. Op de Duitse markt zakt de prijs. Denkavit heeft de prijzen van de bovenkant van blanke vleeskalveren met 5 cent per kilo verlaagd. De prijs aan de onderkant blijft gelijk. Zwartbonte vleeskalveren noteren € 5,20 tot € 5,25 en roodbonten € 5,40 tot € 5,45 per kilo.
De vroege start van het aspergeseizoen en de goede afzet in Italië en Frankrijk kan een verdere prijsdaling voorkomen. Franse consumenten eten voorak kalfsvlees met Pinksteren. Dat valt dit jaar laat (12 en 13 juni). Het aanbod van vleeskalveren is krap. Er is geen druk om kalveren naar de slachterij te brengen. De mestperiode is gemiddeld 25 weken.

Of registreer je om te kunnen reageren.