Rundveehouderij

Achtergrond 774 x bekeken 2 reacties

Onderhoud graszode moet beter

Graslanddeskundigen pleiten voor periodiek onderhouden van grasland. Nederlandse veehouders doen dat nu te weinig. Door systemen als de Güttler Greenmaster te benutten is simpel veel goeds te doen voor de grasmat.

De Güttler Greenmaster wordt in Nederland geïmporteerd door Evers Agro in Almelo.
De machine heeft zwaar uitgevoerde tanden die de graszode lostrekken en onkruid en oppervlakkig wortelend gras, zoals straatgras, verwijderen. Met de zaaimachine wordt het graszaad gedoseerd. De prismarollen drukken het zaad in de grond.
Als de machine een keer per jaar wordt ingezet, is het advies om ca 15 kilo graszaad te gebruiken. Bij onderhoud in voor- én najaar is 6 tot 10 kilo per keer voldoende.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Zonderland

  Over de machine en het geleverde werk kan ik zo niet oordelen, hoewel ik denk dat een goede weidesleep wel ongeveer hetzelfde effect heeft, behalve dan het zaaien maar dat is ook eenvoudig op te lossen door een strooiertje op de weidesleep te bouwen (zie reportage over tractorwissel Case/Landini) maar het laatste filmpje geeft maar weer eens de grootheidswaanzin aan die er in de landbouw heerst. Hoe haal je het in je hoofd om een trekker van 183 pk (Steyer 6160) voor zo'n simpel licht machientje te zetten ? Ik denk dat het voor de grasmat en zeker voor de portemonee veel gezonder is om het maar bij een 80 pk te houden. Het kan zijn dat het een demo betreft waarbij de betreffende dealer zijn producten wil showen maar dan nog, doe maar gewoon dan is het al gek genoeg.

 • no-profile-image

  J.R. Jalvingh

  Gisteren is hier de nieuwste aanwinst van onze werktuigenvereninging gearriveerd. Een Dalbo Maxiroll 6.30. Heeft een werkbreedte van dik 6 meter dus dat schiet lekker op.

  http://i196.photobucket.com/albums/aa272/B5TDI/011-2.jpg

  Er komt dus nog een zaaiinstallatie op. Ik hoop wel dat mijn 70 pk Deutzje hem kan trekken. Meer info binnenkort op de site: http://www.wtvruinerwold.nl/

  Hier een soortgelijke machine in actie:

  http://www.youtube.com/watch?v=U4jsQIxgg_Q&feature=related

Of registreer je om te kunnen reageren.