Rundveehouderij

Achtergrond 225 x bekeken

Prijsdruk op vochtige voeders

De aanvoer van vochtige voeders is fors, bij wat afnemende vraag. Bierbostel is een dubbeltje per procent droge stof in prijs verlaagd. De productie ligt hoger dan verwacht, bovendien is het prijspeil ten opzichte van de voederwaardeprijs hoog. Vooralsnog is er geen landelijke prijsval van tarwegistconcentraat naar aanleiding van problemen bij leveranciers van Cono Kaasmakers. Aardappelstoomschillen en -snippers worden goed opgenomen door de markt. De aanvoer is ruim, maar wordt pas later in het seizoen veel groter, als de aardappelen uit de bewaring ouder zijn en er meer tarra wordt geproduceerd. Uit de aardappelsector komt veel overschot aardappelen. Voor veel boeren is veldgewas voederen geen optie, zij willen schoon product.

Of registreer je om te kunnen reageren.